No products in the cart.
צור קשר
גבינה היא מרכיב טבעי מאוד המורכב מחלב, תרביות פתיחה ורנט עם קורט מלח.
ניתן להכין גבינה כשרה ברמת איכות דומה שכן ניתן למצוא את כל המרכיבים גם כשרים.
בישראל מייצרים את מרבית הגבינה התעשייתית באזור המרכז, ייצור גבינות הבוטיק נמצא בעיקר סביב הר הגליל בו מגדלים רועים עיזים וכבשים.
לחלב עיזים יש את אותה כמות לייקים משל פרה אבל הוא עשיר יותר בשרשרות קצרות של חומרי שומן מה שהופך אותו לעיכול יותר.
במקור ברי הגיע ראשון כגלגל עגול של גבינה רכה שהגיעה ממרכז צפון צרפת. לאחר המהפכה הצרפתית המתכון הזה אומץ למדינה המערבית בתבניות קטנות יותר שנתנו מקום לקממבר. ההבדל בגודל משפיע גם על הטעם שכן הוא משפיע על ההתבגרות.
ב-15 השנים האחרונות חלה בישראל אבולוציה גדולה באיכות הגבינות הודות לפיתוח של מפעלי גבינות רבים של יצרני גבינות חדשים שעברו הכשרה על ידי מומחים אירופאים.